ППВ и МСП Дачић примио амбасадора Краљевине Камбоџе у опроштајну посету

28. јун 2023.
Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић је данас примио у опроштајну посету амбасадора Краљевине Камбоџе Њ.Е. г. Вуту Тана.

У срдачном разговору, шеф српске дипломатије је захвалио камбоџанском амбасадору на посвећености и ангажману током његовог трогодишњег мандата у нашој земљи, пожелевши му успех на личном и професионалном плану. Изразио је уверење да ће се и убудуће наставити добра сарадња Министарства спољних послова Републике Србије и Амбасаде Краљевине Камбоџе у Београду у циљу јачања билатералних односа и пријатељских веза између наших двеју земаља.

Саговорници су се сагласили да су односи Србије и Камбоџе традиционално пријатељски, са заједничком историјом у Покрету несврстаних земаља, уз потврђену спремност за даље јачање политичког дијалога и размену посета, као и унапређење сарадње у бројним областима од обостраног интереса.

Министар Дачић је изразио захвалност Камбоџи на принципијелној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије. Подвлачећи интерес Србије за приступање Уговору о пријатељству и сарадњи (TAC) при Асоцијацији народа Југоисточне Азије (АSEAN), захвалио је на досадашњој подршци Камбоџе у том смислу.

Амбасадор Вута Тан је честитао министру Дачићу поводом избора Београда за домаћина Специјализоване међународне изложбе ЕХРО 2027 и пожелео пуно успеха у организацији овако важне манифестације.