PPV i MSP Dačić primio ambasadora Kraljevine Kambodže u oproštajnu posetu

28. jun 2023.
Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je danas primio u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Kambodže Nj.E. g. Vutu Tana.

U srdačnom razgovoru, šef srpske diplomatije je zahvalio kambodžanskom ambasadoru na posvećenosti i angažmanu tokom njegovog trogodišnjeg mandata u našoj zemlji, poželevši mu uspeh na ličnom i profesionalnom planu. Izrazio je uverenje da će se i ubuduće nastaviti dobra saradnja Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ambasade Kraljevine Kambodže u Beogradu u cilju jačanja bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između naših dveju zemalja.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Srbije i Kambodže tradicionalno prijateljski, sa zajedničkom istorijom u Pokretu nesvrstanih zemalja, uz potvrđenu spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga i razmenu poseta, kao i unapređenje saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost Kambodži na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Republike Srbije. Podvlačeći interes Srbije za pristupanje Ugovoru o prijateljstvu i saradnji (TAC) pri Asocijaciji naroda Jugoistočne Azije (ASEAN), zahvalio je na dosadašnjoj podršci Kambodže u tom smislu.

Ambasador Vuta Tan je čestitao ministru Dačiću povodom izbora Beograda za domaćina Specijalizovane međunarodne izložbe EHRO 2027 i poželeo puno uspeha u organizaciji ovako važne manifestacije.