Министар Дачић примио честитке из Индије, Словачке и Савета Европе поводом ступања на дужност

06. нов 2022.
Први потпредседник Владe и министар спољних послова Србије Ивица Дачић примио је честитке поводом ступања на дужност од министра иностраних послова Индије Субраманјамa Џаишанкарa, министра иностраних и европских послова Словачке Републике Растислава Качера и  генералне секретарке Савета Европе Марије Пејчиновић Бурић.

Министар иностраних послова Индије Субраманјам Џаишанкар честитао је ППВ и МСП Дачићу ступање на нове дужности и пожелео му пуно успеха у њиховом обављању.

„Уверен сам да ће Ваше богато искуство и мудрост коју поседујете бити од користи спољној политици Србије, с обзиром да сте и раније били на високим функцијама, између осталог и на функцији министра спољних послова. Имао сам прилике да сарађујем са Вама, кроз веома продуктивне разговоре које смо водили током моје посете Београду у новембру 2019. Радујем се сарадњи са Вама како бисмо даље продубили историјску и билатералну сарадњу која се убрзано шири.

Дозволите ми да искористим ову прилику да Вашој екселенцији најлепше пожелим добро здравље и благостање, као и наставак напретка и просперитета пријатељском народу Републике Србије,“ написао је индијски МИП Џаишанкар.

Словачки министар иностраних и европских послова Растислав Качер такође је честитао министру Дачићу ступање на дужности првог потпредседника Владе и министра спољних послова.

„Уверен сам да ће и у садашњој сложеној геополитичкој, безбедносној и економској ситуацији традиционално одлични политички односи између Словачке и Србије бити учвршћени, и да ће се продубљивати билатерална сарадња у многим областима у корист грађана обе земље. Желео бих да Вас уверим да ће Словачка наставити да подржава Србију на путу ка Европској унији, и да дели своје јединствено искуство из процеса интеграције, у циљу успешног напретка Србије у приступним преговорима.

На крају, дозволите ми да Вам пожелим пуно здравља, енергије и успеха у професионалном и приватном животу. Радујем се нашој будућој сарадњи,“ наводи се у честитки словачког министра.

Генерална секретарка Савета Европе Марије Пејчиновић Бурић пожелела је ППВ и МСП Дачићу пуно успеха у новом мандату честитајући му поновно ступање на дужности у Влади и ресору спољних послова.

„У овим времена када се суочавамо са незабележеним изазовима и кризама на нашем континенту, добро познато конструктивно чланство Србије у Савету Европе је важније него икад. У светлу Вашег успешног мандата у периоду од 2014. до 2020. године, сигурна сам да ће се наша плодна сарадња наставити у интересу јачања и консолидације европског простора демократије, људских права и владавине права.

Такође сам убеђена да ће Србија наставити да пружа прагматичну подршку активностима Савета Европе у региону западног Балкана, што је и раније давало бројне позитивне резултате,“ написала је ГС СЕ Пејчиновић Бурић.