Министар Дачић се састао са шефицом дипломатије Буркине Фасо

16. дец 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић био је домаћин министарки иностраних послова, регионалне сарадње и дијаспоре Буркине Фасо Оливији Рагнаневенде Руамби, која борави у првој званичној посети Србији.

Обострано је изражена спремност за јачање сарадње у области пољопривреде, прехрамбене индустрије, здравља, инфраструктуре и образовања.

Констатовано је да две земље везује традиционално пријатељство које је потребно јачати заједничким снагама, посебно у светлу 55 година од успостављања дипломатских односа двеју држава.

Шеф српске дипломатије захвалио је министарки на подршци Буркине Фасо територијалној целовитости Републике Србије, која је за нашу земљу од изузетног значаја, будући да је ова држава повукла признање Косова.

Дачић је истакао посвећеност Србије очувању стабилности у региону, што је њено темељно и непромењено полазиште спољне политике.

Шефица дипломатије Буркине Фасо информисала је министра Дачића о ситуацији са којом се грађани њене земље суочавају, уз нагласак да је предуслов за развој земље безбедност грађана и региона.

Двоје саговорника сагласили су се да је неопходно јачање сарадње двеју земаља како на политичком, тако и на економском плану, укључујући и размену посета на високом и највишем нивоу.