Ministar Dačić se sastao sa šeficom diplomatije Burkine Faso

16. dec 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić bio je domaćin ministarki inostranih poslova, regionalne saradnje i dijaspore Burkine Faso Oliviji Ragnanevende Ruambi, koja boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Obostrano je izražena spremnost za jačanje saradnje u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, zdravlja, infrastrukture i obrazovanja.

Konstatovano je da dve zemlje vezuje tradicionalno prijateljstvo koje je potrebno jačati zajedničkim snagama, posebno u svetlu 55 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država.

Šef srpske diplomatije zahvalio je ministarki na podršci Burkine Faso teritorijalnoj celovitosti Republike Srbije, koja je za našu zemlju od izuzetnog značaja, budući da je ova država povukla priznanje Kosova.

Dačić je istakao posvećenost Srbije očuvanju stabilnosti u regionu, što je njeno temeljno i nepromenjeno polazište spoljne politike.

Šefica diplomatije Burkine Faso informisala je ministra Dačića o situaciji sa kojom se građani njene zemlje suočavaju, uz naglasak da je preduslov za razvoj zemlje bezbednost građana i regiona.

Dvoje sagovornika saglasili su se da je neophodno jačanje saradnje dveju zemalja kako na političkom, tako i na ekonomskom planu, uključujući i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou.