Берлин: Амбасадорка Јанковић са председницом Бундестага

11. мај 2022.
Амбасадорка Републике Србије у Немачкој Снежана Јанковић састала се са председницом Бундестага Бербел Бас.

У отвореном и пријатељском разговору било је речи о укупној билатералној сарадњи Србије и Немачке, као и о европским интеграцијама Србије.

Амбасадорка Јанковић је указала на значај даље подршке Немачке интензивирању европских интеграција Србије, истакавши да је Немачка наш најважнији партнер, са којим имамо интензиван политички дијалог и изузетно развијену привредну сарадњу.

Такође, амбасадорка је упознала председницу Бундестага са резултатима у реформском процесу, као и са дијалогом Београда и Приштине, указавши на неопходност формирања Заједнице српских општина и испуњавања обавеза из Бриселског споразума од стране Приштине.

Председница Бундестага је билатералне односе две земље оценила као изузетно добре и изнела и личну спремност да се ангажује у подршци европским интеграцијама Србије и Западног Балкана. Исказала је разумевање за потребу грађана Србије да се европска перспектива учини конкретнијом и достижном у предвидљивијем временском року.

На крају разговора, амбасадорка Јанковић је упутила позив председници Бундестага Бербел Бас да посети Србију, што је она са задовољством прихватила.