Berlin: Ambasadorka Janković sa predsednicom Bundestaga

11. maj 2022.
Ambasadorka Republike Srbije u Nemačkoj Snežana Janković sastala se sa predsednicom Bundestaga Berbel Bas.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru bilo je reči o ukupnoj bilateralnoj saradnji Srbije i Nemačke, kao i o evropskim integracijama Srbije.

Ambasadorka Janković je ukazala na značaj dalje podrške Nemačke intenziviranju evropskih integracija Srbije, istakavši da je Nemačka naš najvažniji partner, sa kojim imamo intenzivan politički dijalog i izuzetno razvijenu privrednu saradnju.

Takođe, ambasadorka je upoznala predsednicu Bundestaga sa rezultatima u reformskom procesu, kao i sa dijalogom Beograda i Prištine, ukazavši na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština i ispunjavanja obaveza iz Briselskog sporazuma od strane Prištine.

Predsednica Bundestaga je bilateralne odnose dve zemlje ocenila kao izuzetno dobre i iznela i ličnu spremnost da se angažuje u podršci evropskim integracijama Srbije i Zapadnog Balkana. Iskazala je razumevanje za potrebu građana Srbije da se evropska perspektiva učini konkretnijom i dostižnom u predvidljivijem vremenskom roku.

Na kraju razgovora, ambasadorka Janković je uputila poziv predsednici Bundestaga Berbel Bas da poseti Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.