ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци*
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци *
Напомена: *безвизни режим се не односи на носиоце пасоша Републике Србије које је издало МУП РС - Координациона управа

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Између Републике Србије и Републике Малте на снази је безвизни режим. Носиоцима биометријских пасоша Србије није потребна виза за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци. Безвизни режим се не односи на носиоце путних исправа Републике Србије, које је издало МУП РС - Координациона управа. Виза се прибавља у Амбасади Републике Италије у Београду.
Држављани Републике Србије у Републику Малту могу да уђу уколико поседују биометријску путну исправу, која важи најмање три месеца након планираног датума за напуштање територије Малте. По правилу, осим путне исправе, траже се на увид и додатна документа као што су повратна карта, резервација хотела или позивно писмо и доказ о поседовању довољне количине новца за планирани боравак (мин. око 200 евра за недељу дана) на територији Републике Малте.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – На Малти не постоје посебни здравствени ризици. Пожељно је поседовање полисе међународног путног здравственог осигурања.
Препоручује се флаширана вода.

ТРАНСПОРТ – Могуће је возити са српском новом возачком дозволом која се може користити најдуже годину дана, после чега је обавезна замена за малтешку возачку дозволу. Није потребна међународна возачка дозвола.
На Малти и острву Гозо вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута је евро. Плаћање је могуће и у готовом и преко платних картица.
Електрично напајање је 230 волти / - 10% и утичнице су правоугаоне са три рупе, као у Великој Британији. Адаптери су лако доступни.
Број телефона за хитне случајеве је 112.

Контакти:
Приликом боравка у Републици Малти, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Канцеларији Амбасаде Републике Србије у Валети - srb.office.valletta@mfa.rs;  + 356 / 2703 7921 или Амбасади Републике Србије у Риму, која на нерезиденцијалној основи покрива Малту, путем следећих контакт телефона: + 39 (06) 3260-9159 и + 39 (06) 3211-950 и електронске адресе: amb.roma@mfa.rs и konzularno.rim@mfa.rs