Званичан назив
Република Перу
Државно уређење
република председничког типа
Главни град
Лима
Шеф државе
Хосе Педро Кастиљо Теронес ( José Pedro Castillo Terrones)
Министар спољних послова
Оскар Хосе Рикардо Мауртуa де Ромањa (Óscar José Ricardo Maúrtua de Romaña)
Датум успостављања билатералних односа
1967. године

Политички односи

Поред блиске сарадње СФРЈ и Р. Перу у оквиру Покрета несврстаних, повољан утицај на односе имали су и послови Енергопројекта у Перуу. Између Р. Србије и Р. Перуа постоји интерес за јачање политичког дијалога и сарадње у областима од обостраног интереса.
Тадашњи први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је 2. јула 2019. године боравио је у посети Републици Перу.

 

Економски односи

У 2020. години реализован је извоз у вредности од 3,9 милиона евра и увоз у вредности од 4,6 милиона евра. У 2019. години извоз и увоз су износили по 2 милиона евра.

 

Уговорно стање

Споразум о трговини и привредној сарадњи, потписан 6.10.1971. године (Додатак сл. листа бр. 6/76)

Споразум о културној сарадњи између Владе СФР Југославије и Владе Републике Перу, потписан 3.10.1980. године (Међународни уговори бр. 3/1985)

Споразум између Савезне владе Савезне Републике Југославије и Владе Републике Перу о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша СРЈ и носиоце дипломатских или специјалних пасоша Републике Перу, потписан 9.10.2002. године (Сл. лист СРЈ – Међународни уговори бр. 2/2003)

 

Контакти

Амбасада Рeпублике Србије у Буенос Ајресу која нерезиденцијално покрива Републику Перу: http://www.buenosaires.mfa.gov.rs

Амбасада Републике Перу у Будимпешти која нерезиденцијално покрива Републику Србију: http://embaperu.hu

Одељење за Северну и Јужну Америку Министарства спољних послова Републике Србије: Тел: +381113068762, Е-пошта: oam@mfa.rs