Званичан назив
Комонвелт Доминика
Државно уређење
Парламентарна демократија
Главни град
Розо
Шеф државе
Чарлс А. Саварин (Charles A. Savarin)
Председник Владе
Русвелт Скерит (Roosevelt Skerrit)
Министар спољних послова
др Винс Хендерсон (Hon. Dr. Vince Henderson)
Датум успостављања билатералних односа
22. априла 2010. године

Политички односи

Билатерални односи су у успону, карактерише их позитивна динамика политичког дијалога, као и обострани интерес за унапређење свих видова сарадње. Република Србија је посвећена и активностима у оквиру регионалних организација у којима је Комонвелт Доминика пуноправни члан – Карипска заједница, Асоцијација држава Кариба, које представљају комплементарни канал комуникације и стварају могућности за даљи развој односа.
ПВ Доминике Р. Скерит је посетио Р. Србију од 2. до 5. фебруара 2019. године, док је тадашњи ППВ и МСП И. Дачић посетио Комонвелт Доминике 30. октобра 2018. године.

 

Економски односи

У 2020. години регистрован је само наш увоз у вредности од 7 хиљада евра. У 2019. години није забележена робна размена.

 

Уговорно стање

Споразум о сарадњи у области туризма између Владе Републике Србије и Владе Комонвелта Доминике, потписан 4. фебруара 2019. године.

Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних и КАРИКОМ послова Комонвелта Доминике о пријатељству и заједничкој сарадњи, потписан 30.10.2018. године (Службени гласник РС – МУ број 1/2019)

Меморандум између Владе Републике Србије и Владе Комонвелта Доминике о сарадњи у области пољопривреде, потписан 4. фебруара 2019. године

Меморандум о разумевању између Републике Србије и Комонвелта Доминике о сарадњи у области високог образовања и научног истраживања, потписан 4.2.2019. године

 

Контакти

Амбасада Републике Србије у Вашингтону: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Амбасада Комонвелта Доминика у Вашингтону: https://www.dominicaembassy.com/

Одељење за Северну и Јужну Америку Министарства спољних послова Републике Србије:
Тел: +381113068762 Е- пошта: oam@mfa.rs