Zvaničan naziv
Komonvelt Dominika
Državno uređenje
Parlamentarna demokratija
Glavni grad
Rozo
Datum uspostavljanja bilateralnih odnosa
22. aprila 2010. godine

Politički odnosi

Bilateralni odnosi su u usponu, karakteriše ih pozitivna dinamika političkog dijaloga, kao i obostrani interes za unapređenje svih vidova saradnje. Republika Srbija je posvećena i aktivnostima u okviru regionalnih organizacija u kojima je Komonvelt Dominika punopravni član – Karipska zajednica, Asocijacija država Kariba, koje predstavljaju komplementarni kanal komunikacije i stvaraju mogućnosti za dalji razvoj odnosa.
PV Dominike R. Skerit je posetio R. Srbiju od 2. do 5. februara 2019. godine, dok je tadašnji PPV i MSP I. Dačić posetio Komonvelt Dominike 30. oktobra 2018. godine.

 

Ekonomski odnosi

U 2020. godini registrovan je samo naš uvoz u vrednosti od 7 hiljada evra. U 2019. godini nije zabeležena robna razmena.

 

Ugovorno stanje

Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike, potpisan 4. februara 2019. godine.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih i KARIKOM poslova Komonvelta Dominike o prijateljstvu i zajedničkoj saradnji, potpisan 30.10.2018. godine (Službeni glasnik RS – MU broj 1/2019)

Memorandum između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede, potpisan 4. februara 2019. godine

Memorandum o razumevanju između Republike Srbije i Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti visokog obrazovanja i naučnog istraživanja, potpisan 4.2.2019. godine

 

Kontakti

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Ambasada Komonvelta Dominika u Vašingtonu: https://www.dominicaembassy.com/

Odeljenje za Severnu i Južnu Ameriku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije:
Tel: +381113068762 E- pošta: oam@mfa.rs