Zvaničan naziv
Komonvelt Dominika
Državno uređenje
Parlamentarna demokratija
Glavni grad
Rozo
Šef države
Čarls A. Savarin (Charles A. Savarin)
Predsednik Vlade
Rusvelt Skerit (Roosevelt Skerrit)
Ministar spoljnih poslova
dr Vins Henderson (Hon. Dr. Vince Henderson)
Datum uspostavljanja bilateralnih odnosa
22. aprila 2010. godine

Politički odnosi

Bilateralni odnosi su u usponu, karakteriše ih pozitivna dinamika političkog dijaloga, kao i obostrani interes za unapređenje svih vidova saradnje. Republika Srbija je posvećena i aktivnostima u okviru regionalnih organizacija u kojima je Komonvelt Dominika punopravni član – Karipska zajednica, Asocijacija država Kariba, koje predstavljaju komplementarni kanal komunikacije i stvaraju mogućnosti za dalji razvoj odnosa.
PV Dominike R. Skerit je posetio R. Srbiju od 2. do 5. februara 2019. godine, dok je tadašnji PPV i MSP I. Dačić posetio Komonvelt Dominike 30. oktobra 2018. godine.

 

Ekonomski odnosi

U 2020. godini registrovan je samo naš uvoz u vrednosti od 7 hiljada evra. U 2019. godini nije zabeležena robna razmena.

 

Ugovorno stanje

Sporazum o saradnji u oblasti turizma između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike, potpisan 4. februara 2019. godine.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih i KARIKOM poslova Komonvelta Dominike o prijateljstvu i zajedničkoj saradnji, potpisan 30.10.2018. godine (Službeni glasnik RS – MU broj 1/2019)

Memorandum između Vlade Republike Srbije i Vlade Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti poljoprivrede, potpisan 4. februara 2019. godine

Memorandum o razumevanju između Republike Srbije i Komonvelta Dominike o saradnji u oblasti visokog obrazovanja i naučnog istraživanja, potpisan 4.2.2019. godine

 

Kontakti

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Ambasada Komonvelta Dominika u Vašingtonu: https://www.dominicaembassy.com/

Odeljenje za Severnu i Južnu Ameriku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije:
Tel: +381113068762 E- pošta: oam@mfa.rs