Старовић на отварању конференције "БИМУН 2022"

12. мај 2022.
Државни секретара у Министарству спољних послова Немање Старовић учествовао је данас на отварању конференције „Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2022“.

Државни секретар истакао је значај мултилатералне дипломатије у савременом свету и важну улогу конференције БИМУН, којa учесницима омогућава сагледавање улоге УН, упознавање са методологијом рада система УН и актуелним темама.

Старовић нагласио да Република Србија, активно учествујући у раду УН, штити и промовише националне приоритете, укључујући очување територијалног интегритета и суверенитета, међународни мир и безбедност, одрживи развој, климатске промене и људска права.

Овогодишња конференција под називом  „Глобално партнерство и солидарност у изградњи мира и зодрживе будућности“ окупила је око 150 младих делегата, студената и средњошколаца, који ће учествовати у симулацији  заседања Савета безбедности УН, Савета УН за људска права, Популационог фонда УН, Скупштине Програма УН за животну средину, Агенције УН за избеглице, Генералне скупштине УН и „Јуниор“ кризног комитета Савета безбедности УН.