Селаковић разговарао са амбасадорком Кине

15. дец 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо.

Министар Селаковић изразио је задовољство због континуираног јачања пријатељства, политичког дијалога на високом и највишем нивоу и свеобухватног стратешког партнерства наше две земље.

Указао је да недавна посета министра иностраних послова Ванг Јиа представља још једну потврду челичног пријатељства и да је показатељ тога да је, упркос пандемији вируса корона, политички дијалог Србије и Кине веома интензиван.

Када је реч о економској сарадњи Србије и Кине, Селаковић је констатовао да је веома значајно то што трговинска размена бележи константан раст, посебно напоменувши да је захваљујући сарадњи у оквиру формата „Појас и пут“ и Кина-ЦИЕЗ она утростручена у последњих пет година.

Задовољни смо и високо ценимо рад кинеских компанија у Србији на заједничким пројектима у области инфраструктуре и енергетике, казао је министар, подвукавши да динамика реализације већине пројеката иде договореним темпом, а да се неки реализују и брже од рокова предвиђених уговором.