Selaković razgovarao sa ambasadorkom Kine

15. dec 2021.
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo.

Ministar Selaković izrazio je zadovoljstvo zbog kontinuiranog jačanja prijateljstva, političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i sveobuhvatnog strateškog partnerstva naše dve zemlje.

Ukazao je da nedavna poseta ministra inostranih poslova Vang Jia predstavlja još jednu potvrdu čeličnog prijateljstva i da je pokazatelj toga da je, uprkos pandemiji virusa korona, politički dijalog Srbije i Kine veoma intenzivan.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine, Selaković je konstatovao da je veoma značajno to što trgovinska razmena beleži konstantan rast, posebno napomenuvši da je zahvaljujući saradnji u okviru formata „Pojas i put“ i Kina-CIEZ ona utrostručena u poslednjih pet godina.

Zadovoljni smo i visoko cenimo rad kineskih kompanija u Srbiji na zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike, kazao je ministar, podvukavši da dinamika realizacije većine projekata ide dogovorenim tempom, a da se neki realizuju i brže od rokova predviđenih ugovorom.