ППВ и МСП Дачић примио амбасадора Народне Републике Бангладеш у опроштајну посету

12. сеп 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић је примио данас у опроштајну посету амбасадора Народне Републике Бангладеш у Републици Србији, са седиштем у Риму, Њ.Е. г. Мохамеда Шамима Ахсана.

У срдачном разговору, шеф српске дипломатије је захвалио бангладешком амбасадору на ангажману током његовог мандата и пожелео му успех на личном и професионалном плану.

Изразио је уверење да ће се и убудуће наставити добра сарадња са амбасадом Бангладеша у циљу јачања билатералних односа и пријатељских веза између наших двеју земаља.

Саговорници су се сагласили да су односи Србије и Бангладеша традиционално пријатељски и да се темеље на историјским контактима и сарадњи оствареним још од првих дана државне самосталности Бангладеша и интензивне размене у оквиру Покрета несврстаних земаља.

Потврђена је обострана спремност за даље јачање политичког дијалога, размену посета, као и унапређење сарадње у економској и бројним другим областима од обостраног интереса.

Амбасадор Мохамед Шамим Ахсан је честитао министру Дачићу поводом успеха  кошаркашке репрезентације Србије и освајања сребрне медаље на Светском првенству у кошарци, као и поводом избора Београда за домаћина Специјализоване међународне изложбе ЕХРО 2027 и пожелео пуно успеха у организацији овако важне манифестације.