PPV i MSP Dačić primio ambasadora Narodne Republike Bangladeš u oproštajnu posetu

12. sep 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je primio danas u oproštajnu posetu ambasadora Narodne Republike Bangladeš u Republici Srbiji, sa sedištem u Rimu, Nj.E. g. Mohameda Šamima Ahsana.

U srdačnom razgovoru, šef srpske diplomatije je zahvalio bangladeškom ambasadoru na angažmanu tokom njegovog mandata i poželeo mu uspeh na ličnom i profesionalnom planu.

Izrazio je uverenje da će se i ubuduće nastaviti dobra saradnja sa ambasadom Bangladeša u cilju jačanja bilateralnih odnosa i prijateljskih veza između naših dveju zemalja.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi Srbije i Bangladeša tradicionalno prijateljski i da se temelje na istorijskim kontaktima i saradnji ostvarenim još od prvih dana državne samostalnosti Bangladeša i intenzivne razmene u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja.

Potvrđena je obostrana spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga, razmenu poseta, kao i unapređenje saradnje u ekonomskoj i brojnim drugim oblastima od obostranog interesa.

Ambasador Mohamed Šamim Ahsan je čestitao ministru Dačiću povodom uspeha  košarkaške reprezentacije Srbije i osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci, kao i povodom izbora Beograda za domaćina Specijalizovane međunarodne izložbe EHRO 2027 i poželeo puno uspeha u organizaciji ovako važne manifestacije.