Министар Дачић са новоименованим амбасадором НР Кине

05. окт 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас новоименованог амбасадора Народне Републике Кине Ли Минга, који је недавно предао акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Шеф српске дипломатије је пожелео срдачну добродошлицу амбасадору Ли Мингу, уз жеље за успешан мандат и пријатан боравак у нашој земљи. Изразио је уверење да ће својим радом и личном преданошћу допринети даљем јачању свеобухватног стратешког партнерства и челичног пријатељства Републике Србије и

Народне Републике Кине. Нагласио је да ће нови кинески амбасадор увек моћи да рачуна на пријатељство Србије и српског народа, као и нашу свесрдну помоћ и подршку током његовог мандата у Београду.

Заједнички је оцењено да ће даљем јачању изванредних политичких односа две земље значајно допринети предстојећа посета председника Републике Србије Александра Вучића Пекингу, где ће учестовати на Трећем форуму за међународну сарадњу иницијативе „Појас и пут“ и састати се са председником Народне Републике Кине Си Ђинпингом.

Амбасадор Ли је захвалио на топлој добродошлици и подвукао да је почаствован што је на месту амбасадора у пријатељској Србији. Кинески амбасадор је пренео спремност да уложи личне напоре у циљу даљег јачања наше свеукупне сарадње.

Говорећи о одличној сарадњи два министарства спољних послова, амбасадор Ли Минг је пренео поздраве министру Дачићу од министра спољних послова Народне Републике Кине Ванг Јиа.