Ministar Dačić sa novoimenovanim ambasadorom NR Kine

05. okt 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Li Minga, koji je nedavno predao akreditivna pisma predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

Šef srpske diplomatije je poželeo srdačnu dobrodošlicu ambasadoru Li Mingu, uz želje za uspešan mandat i prijatan boravak u našoj zemlji. Izrazio je uverenje da će svojim radom i ličnom predanošću doprineti daljem jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva Republike Srbije i

Narodne Republike Kine. Naglasio je da će novi kineski ambasador uvek moći da računa na prijateljstvo Srbije i srpskog naroda, kao i našu svesrdnu pomoć i podršku tokom njegovog mandata u Beogradu.

Zajednički je ocenjeno da će daljem jačanju izvanrednih političkih odnosa dve zemlje značajno doprineti predstojeća poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Pekingu, gde će učestovati na Trećem forumu za međunarodnu saradnju inicijative „Pojas i put“ i sastati se sa predsednikom Narodne Republike Kine Si Đinpingom.

Ambasador Li je zahvalio na toploj dobrodošlici i podvukao da je počastvovan što je na mestu ambasadora u prijateljskoj Srbiji. Kineski ambasador je preneo spremnost da uloži lične napore u cilju daljeg jačanja naše sveukupne saradnje.

Govoreći o odličnoj saradnji dva ministarstva spoljnih poslova, ambasador Li Ming je preneo pozdrave ministru Dačiću od ministra spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vang Jia.