Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора Сједињених Држава Мексика

07. апр 2021.
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Сједињених Држава Мексика Карлоса Феликса и пожелео му добродошлицу и успешан рад у нашој земљи, који почиње у години када обележавамо 75. годишњицу успостављања дипломатских односа наших двеју земаља.

Председник Вучић је изразио уверење да ће амбасадор Феликс својим дипломатским умећем, уз помоћ наше стране, дати значајан допринос развоју свестраних веза између Србије и Мексика.

Aмбасадоp Феликс изразио је посебно задовољство због тога што ће овај дипломатски мандат провести у Београду, у којем је већ службовао.

Председник Вучић и амбасадор Феликс су констатовали да су односи Србије и Мексика пријатељски и засновани на међусобном разумевању и подршци, али да је неопходно интензивирати политички дијалог и снажити економску и сваку другу сарадњу.

Председник Вучић је захвалио амбасадору Феликсу на подршци Мексика територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и на доследној и принципијелној политици поштовања међународног права.

Амбасадор Феликс пренео је поздраве председника Обрадора и став Мексика да са Србијом има много заједничких интереса, укључујући и сарадњу на мултилатералном плану. Двојица саговорника су се сагласили да суверене државе са независном политиком треба више да се повезују и сарађују.

Председник Вучић је узвратио поздраве председнику Обрадору и најавио да ће делегација Србије на високом нивоу присуствовати прослави троструког јубилеја Мексика у септембру ове године.

 

Извор: www.predsednik.rs

Фото: Димитрије Гол