Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Sjedinjenih Država Meksika

07. Apr 2021.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Država Meksika Karlosa Feliksa i poželeo mu dobrodošlicu i uspešan rad u našoj zemlji, koji počinje u godini kada obeležavamo 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasador Feliks svojim diplomatskim umećem, uz pomoć naše strane, dati značajan doprinos razvoju svestranih veza između Srbije i Meksika.

Ambasadop Feliks izrazio je posebno zadovoljstvo zbog toga što će ovaj diplomatski mandat provesti u Beogradu, u kojem je već službovao.

Predsednik Vučić i ambasador Feliks su konstatovali da su odnosi Srbije i Meksika prijateljski i zasnovani na međusobnom razumevanju i podršci, ali da je neophodno intenzivirati politički dijalog i snažiti ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Feliksu na podršci Meksika teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na doslednoj i principijelnoj politici poštovanja međunarodnog prava.

Ambasador Feliks preneo je pozdrave predsednika Obradora i stav Meksika da sa Srbijom ima mnogo zajedničkih interesa, uključujući i saradnju na multilateralnom planu. Dvojica sagovornika su se saglasili da suverene države sa nezavisnom politikom treba više da se povezuju i sarađuju.

Predsednik Vučić je uzvratio pozdrave predsedniku Obradoru i najavio da će delegacija Srbije na visokom nivou prisustvovati proslavi trostrukog jubileja Meksika u septembru ove godine.

 

Izvor: www.predsednik.rs

Foto: Dimitrije Gol