Селаковић захвалио Еритреји на доследној подршци по питању КиМ

13. окт 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са министром иностраних послова Еритреје Османом Мохамедом Салехом, који је у Београду учествовао на скупу поводом 60. годишњице одржавања прве конференције Покрета несврстаних земаља.

Министар Селаковић је оценио да постоји простор за јачање политичког дијалога на високом и највишем нивоу кроз размену посета, као и за унапређење економске сарадње, подсетивши да наредне године обележавамо десет година дипломатских односа.

Шеф српске дипломатије је навео је да су трговина, пољопривреда, агроиндустрија и одбрамбена индустрија области у којима постоји простор за развој сарадње.

Такође, према његовим речима, две државе имају недовољно развијене правно-уговорне темељне сарадње, и на томе би требало радити.

Министар Селаковић је захвалио Еритреји на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије по питању Косова и Метохије, као и на доследној подршци нашој држави у међународним организацијама.

Нагласивши потенцијал за сарадњу у области образовања и културе, Селаковић је позвао младе из Еритреје да искористе могућност стипендираног студирања у нашој земљи у оквиру пројекта „Свет у Србији“, путем ког ће се годишње школовати хиљаду младих из нама пријатељских земаља.