Selaković zahvalio Eritreji na doslednoj podršci po pitanju KiM

13. okt 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Eritreje Osmanom Mohamedom Salehom, koji je u Beogradu učestvovao na skupu povodom 60. godišnjice održavanja prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Ministar Selaković je ocenio da postoji prostor za jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou kroz razmenu poseta, kao i za unapređenje ekonomske saradnje, podsetivši da naredne godine obeležavamo deset godina diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije je naveo je da su trgovina, poljoprivreda, agroindustrija i odbrambena industrija oblasti u kojima postoji prostor za razvoj saradnje.

Takođe, prema njegovim rečima, dve države imaju nedovoljno razvijene pravno-ugovorne temeljne saradnje, i na tome bi trebalo raditi.

Ministar Selaković je zahvalio Eritreji na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci našoj državi u međunarodnim organizacijama.

Naglasivši potencijal za saradnju u oblasti obrazovanja i kulture, Selaković je pozvao mlade iz Eritreje da iskoriste mogućnost stipendiranog studiranja u našoj zemlji u okviru projekta „Svet u Srbiji“, putem kog će se godišnje školovati hiljadu mladih iz nama prijateljskih zemalja.