Селаковић упутио телеграм саучешћа поводом смрти Каролоса Папуљаса

28. дец 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је телеграм саучешћа министру спољних послова Грчке Никосу Дендијасу, поводом смрти некадашњег председника и министра спољних послова Каролоса Папуљаса.

У телеграму се наводи да је Грчка  одласком Каролоса Папуљаса  изгубила  великог државника, омиљеног политичара, али и изузетног дипломату који је својом визијом и преданим радом значајно доприносио очувању и јачању мира и стабилности, како у Југоисточној Европи, тако и региону Источног Медитерана, Црног Мора и Блиског истока.

"Одласком Каролоса Папуљаса, Србија и српски народ су остали без великог и истинског пријатеља, који је дао неизбрисив допринос традиционално блиским односима и сарадњи две земље", каже се у телеграму министра Селаковића и истиче да ће Каролас Папуљас својом посвећеношћу највишим идеалима слободе и демократије представљати узор и инспирацију свим будућим  генерацијама.