Селаковић са министром иностраних послова Сент Китса и Невиса

13. окт 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са министром иностраних послова Сент Китса и Невиса Марком Брентлијем, којем је захвалио на доласку и учешћу на комеморативном скупу поводом обележавања 60. годишњице прве Конференције Покрета несврстаних земаља.

Министар Селаковић је навео да су билатерални односи наших држава недовољно развијени, али и да постоје потенцијали за успостављање и унапређење сарадње са том карипском државом.

Шеф српске дипломатије је навео да је у поступку усаглашавања неколико споразума и меморандума са Сент Китсом и Невисом, међу којима је и меморандум о разумевању између министарстава спољних послова двеју земаља о успостављању механизма политичких консултација, као и споразум о сарадњи у области туризма и меморандум о сарадњи у области пољопривреде.

Селаковић је упознао саговорника са стањем на Косову и Метохији и угрожености српског народа у покрајини, указавши на данашњу нову етнички мотивисану једнострану акцију Приштине на северу КиМ када је рањен српски младић, а неколико десетина повређено.