Selaković sa ministrom inostranih poslova Sent Kitsa i Nevisa

13. okt 2021.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Sent Kitsa i Nevisa Markom Brentlijem, kojem je zahvalio na dolasku i učešću na komemorativnom skupu povodom obeležavanja 60. godišnjice prve Konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Ministar Selaković je naveo da su bilateralni odnosi naših država nedovoljno razvijeni, ali i da postoje potencijali za uspostavljanje i unapređenje saradnje sa tom karipskom državom.

Šef srpske diplomatije je naveo da je u postupku usaglašavanja nekoliko sporazuma i memoranduma sa Sent Kitsom i Nevisom, među kojima je i memorandum o razumevanju između ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja o uspostavljanju mehanizma političkih konsultacija, kao i sporazum o saradnji u oblasti turizma i memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Selaković je upoznao sagovornika sa stanjem na Kosovu i Metohiji i ugroženosti srpskog naroda u pokrajini, ukazavši na današnju novu etnički motivisanu jednostranu akciju Prištine na severu KiM kada je ranjen srpski mladić, a nekoliko desetina povređeno.