МСП: Нема места политизацији једне рутинске процедуре полиције

11. сеп 2021.
Саопштење Министарства спољних послова Србије

Министарство унутрашњих послова Србије објаснило је све околности у вези са легитимисањем особе у пратњи сина председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, и сматрамо да нема места политизацији једне рутинске интервенције београдске полиције. 

Министарство вањских послова Црне Горе нема разлога да буде скептично и да доводи у сумњу начин на који МУП Србије описао догађај, јер за то нема основа.   

Србија ће, као и до сада, наставити да указује гостопримство свим грађанима Црне Горе који поштују законе наше државе, и част нам је што су чланови најуже породице црногорског премијера одабрали да живе у Београду. 

Србија и Црна Гора су братске државе, и црногорски држављани треба да се у Србији осећају као код своје куће, а сматрамо да држављани Србије треба да имају једнак третман у Црној Гори, што нажалост често није случај.  

Нико не може имати користи од тога да се рутинска полицијска процедура, спроведена без примене силе и средстава принуде, интерпретира у било ком другом светлу, и наше министарство остаје отворено за размену информација и сарадњу са Министарством вањских послова Црне Горе у свим ситуацијама које могу бити интересантне влади у Подгорици.