Софија: Амбасадор Јовић са представницима научно - технолошких паркова из Ниша и Софије

13. мај 2022.
Амбасадор Републике Србије у Бугарској Жељко Јовић присуствовао је радном састанку руководилаца научно - технолошких паркова (НТП) из Ниша и Софије.

Представници наведених институција су иницијално остварили контакт и отпочели сарадњу на Бизнис форуму Бугарска-Србија, који је јуна месеца прошле године организовала Амбасада  Србије у Софији.

Овим састанком је потврђен обострани интерес за што хитније успостављање сарадње и  реализацију у домену иновација и поспешивања активности и услуга стартап и технолошких компанија (изградња иновационог екосистема), као и на пољу технолошког трансфера и правне заштите.

Амбасадор Јовић је поздравио показану иницијативу и свест обе стране о погодностима заједничког коришћења свих расположивих ресурса.

Такође, указао је на велики значај размене искустава и кадрова, чиме би се у још већој мери побољшали укупни, пре свега интелектуални потенцијали.

Поред наведеног, амбасадор је указао и да ће Амбасада Републике Србије у Софији, у складу са расположивим могућностима, дати пуну подршку и максимално се укључити у све даље активности, у интересу оба НТП.