Скопље: Састанак амбасадорке Јовановић са министром унутрашњих послова Републике Северне Македоније

28. феб 2024.
Амбасадорка Републике Србије у Скопљу Невена Јовановић састала се са министром унутрашњих послова Републике Северне Македоније Панчетом Тошковским.

Том приликом, констатовано је да су свеобухватни односи између две пријатељске државе на изузетно високом нивоу, као и да постоји веома добра сарадња између ресорних министарстава унутрашњих послова, пре свега у оквиру комуникације граничних полиција, као и сарадње по питању борбе против илегалних миграција и организованог криминала.

Министар Тошковски посебно је захвалио амбасадорки Јовановић на разумевању које је Република Србија показала по питању проблема признавања македонских личних докумената (личних карата и возачких дозвола) на којима је исписано старо име државе (Република Македонија), с обзиром на то да велики број држављана Северне Македоније није успео да у предвиђеном временском периоду замени лична документа.

Амбасадорка Јовановић је искористила прилику да још једном подвуче значај неговања блиских односа између Републике Србије и Републике Северне Македоније, уз неизоставну сарадњу између министарстава унутрашњих послова, имајући у виду да се наше земље суочавају са заједничким изазовима, попут организованог криминала и илегалних миграција.

Саговорници су разговарали и о актуелностима и сарадњи у оквиру Регионалне иницијативе за мигранте, азил и избеглице (MARRI).