ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Визе бесплатне
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу у Танзанију. Сви међународни путници који долазе у Танзанију морају да попуне пре доласка он-лајн здравствену анкету на следећем линку https://afyamsafiri.moh.go.tz/ . Посебна здравствена анкета се мора попунити уколико се путује у Занзибар на следећем линку: https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home  
Путници који су у потпуности вакцинисани изузети су од обавезе тестирања пре поласка, а у обавези су да покажу важећи сертификат о вакцинацији са QR кодом за проверу по доласку у Танзанију. ЕУ дигитални COVID сертификат се прихвата и путницима се саветује да са собом носе одштампану копију сертификата. Вакцине које су прихватљиве су оне које су одобрене од стране Министарства здравља Танзаније https://www.moh.go.tz/en/ и Светске здравствене организације.
Путници који нису у потпуности вакцинисани, они који нису вакцинисани уопште и они који не испуњавају услове за вакцинацију, у обавези су да покажу негативан COVID-19 RT PCR тест или NAATs (Тест амплификације нуклеинске киселине - Nucleic Acid Amplification Tests) са QR кодом који је добијен у року од 72 сата пре поласка.
Путници који су у транзиту изузети су и од обавезе поседовања сертификата о вакцинацији и  COVID-19 RT PCR теста, осим уколико оператер њиховог путовања или органи у земљама које су њихова крајња дестинација не захтевају другачије.

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Српским држављанима потребна ја виза за улазак у Танзанију.
Виза се прибавља у Амбасади Танзаније у Риму или преко веб-сајта владе Танзаније https://eservices.immigration.go.tz/visa/, у једноставнијем и јефтинијем поступку. На истој адреси налазе се додатне информације о визном режиму.
Путници који долазе из земаља у којима је распрострањена жута грозница мора имати потврду о извршеној имунизацији („жути картон").

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Епидемије колере и грознице денга повремено су присутне, а маларија је распрострањена, те се саветује употреба средстава за одбијање комараца, али и узимање антималарика.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Општа безбедносна ситуација је задовољавајућа, али насилни криминалитет је у порасту.
У областима на граници са Мозамбиком постоји опасност од терористичких напада.

Контакти

Приликом боравка у Танзанији за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Најробију (адреса: Benin Drive 1032, Runda, Nairobi), путем следећих контакт телефона: + 254 794 588 515; + 254 734 601 031; +254 732 755 554 и електронских адреса: nairobi@embassyofserbia.or.ke и consular@embassyofserbia.or.ke