ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана од датума уласка
Обични пасоши и друге путне исправе:

Потребна виза

Напомена: За носиоца путног листа у транзиту потребна је виза

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу на Тајланд уколико поседују визу. Посредством програма Test and go нема карантина за оне који су примили пуну дозу вакцине с тим што су у обавези да приликом доласка ураде PCR и антигенски тест о свом трошку 5. дана боравка. Уколико немају вакцину или пуну вакцинацију странци иду у Алтернативни карантин у трајању од 5 дана у хотел са листе и ради се тест 1. и 4. или 5. дана боравка. Потребна је полиса осигурања за покривање медицинских трошкова од минимум 20.000,00 УСД. Такође потребан је и тзв. Thailand pass пас и други документи.
С обзиром да је за улазак на Тајланд потребна виза као и због сталних промена у вези уласка у погледу Covida, потребно је контактирати најближу амбасаду Тајланда или Почасни конзулат Тајланда у Београду.            

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

За визе и информације потребно је обратити се Почасном Конзулату Краљевине Тајланда у Београду, или Амбасади Тајланда у Атини. Рок важења пасоша ради туристичког путовања мора бити за 6 месеци дужи од периода на који се тражи виза, односно 18 месеци у циљу регулисања боравка.
При уласку треба пријавити царини износ већи од 20.000 УСД.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Због тропске климе понекада се појављују инфективне болести, посебно у унутрашњости земље тако да храну треба конзумирати само на провереним местима.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Безбедносна ситуација на Тајланду је генерално стабилна. Периодично су забележени мањи терористички напади, због чега је повећано присуство војске. Безбедносне снаге имају додатна овлашћења, те су могућа ограничења кретања у одређеним зонама, као и претреси због потраге за оружјем. У Тајланду је 01. априла 2015. године укинуто ванредно стање, осим у јужном делу земље, у провинцијама или деловима провинција Патана, Јала, Наративат и Сонгла, као и у деловима пограничних подручја са Камбоџом где је и даље на снази ванредно стање.
Држављанима Р. Србије, који бораве или намеравају да путују на Тајланд, саветује се да буду опрезни и избегавају боравак у областима где је на снази ванредно стање, као и да избегавају присуство и кретање у близини масовних окупљања, а нарочито уколико су политичког карактера. Препоручује се брижљиво чување личних докумената и новца због ризика од пљачке и џепарења. Уколико будете мета пљачке, потребно је контактирати полицију на број 191.

ТРАНСПОРТ – У Тајланду су највећи аеродроми у Бангкоку и Пукету.

ОСТАЛО – Национална валута је бат (у фебруару 2021. 1 евро је износио око 36 бата).
Туристички информативни центар: www.tourismthailand.org

Контакти

Приликом боравка на Тајланду, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Џакарти, која на нерезиденцијалној основи покрива Тајланд, путем следећих контакт телефона: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 и електронске адресе: embjakarta@serbian-embassy.org