ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна до 90 дана у периоду од 180 дана од датума уласка
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна до 90 дана у периоду од 180 дана од датума уласка

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша није потребна виза за посете до 90 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације: https://www.who.int/countries/kna/ 
Медицинске установе нису високог стандарда. Хитна помоћ није широко доступна. Медицински трошкови се најчешће плаћају на лицу места готовином. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Денга грозница, Чикунгунја грозница. Путно осигурање је потребно.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Туристи су углавном мете лаких кривичних дела, препорука је да се избегава кретња насамо нарочито по лоше осветљеним деловима града, плажама и слично. Повремено долази и до тешких кривичних дела.

ТРАНСПОРТ – Путеви у земљи су у генералном веома лошем стању. Јавни превоз се заснива на мини-бусевима и такси превозу. Животиње су често присутне на путевима. Улазак у земљу могућ је бродом или авионом.
За држављане Р. Србије потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Источно карипски долар ( EastCaribbeandollar-EC$)

Контакти:
Приликом боравка на Сент Kитс и Невисза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтону, САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Сент Kитс и Невис, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org