VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna do 90 dana u periodu od 180 dana od datuma ulaska
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna do 90 dana u periodu od 180 dana od datuma ulaska

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Srbije mogu da uđu u Sent Kits i Nevis. Putnici su u obavezi da popune formular na sajtu www.covid19.gov.kn, kao i da dostave negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Putnici se na aerodromu podvrgavaju pregledu i popunjavaju zdravstveni upitnik.
Neophodno je preuzeti aplikaciju na telefonu za praćenje kontakata. Prvih sedam dana boravka se može provesti isključivo u hotelu. Između 7 i 14 dana mora se uraditi novi RCR test o svom trošku, i ukoliko isti bude negativan, omogućava se kretanje van hotelskog kompleksa.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Nosiocima srpskih pasoša nije potrebna viza za posete do 90 dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije: https://www.who.int/countries/kna/ 
Medicinske ustanove nisu visokog standarda. Hitna pomoć nije široko dostupna. Medicinski troškovi se najčešće plaćaju na licu mesta gotovinom. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Denga groznica, Čikungunja groznica. Putno osiguranje je potrebno.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Turisti su uglavnom mete lakih krivičnih dela, preporuka je da se izbegava kretnja nasamo naročito po loše osvetljenim delovima grada, plažama i slično. Povremeno dolazi i do teških krivičnih dela.

TRANSPORT – Putevi u zemlji su u generalnom veoma lošem stanju. Javni prevoz se zasniva na mini-busevima i taksi prevozu. Životinje su često prisutne na putevima. Ulazak u zemlju moguć je brodom ili avionom.
Za državljane R. Srbije potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Istočno karipski dolar ( EastCaribbeandollar-EC$)

Kontakti:

Prilikom boravka na Sent Kits i Nevisza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu, SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Sent Kits i Nevis, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org