ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна за боравак до 90 дана

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Између Републике Србије и Републике Сан Марино на снази је безвизни режим. Носиоцима биометријских пасоша Србије није потребна виза за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци.
Држављани Републике Србије у Републику Сан Марино могу да уђу уколико поседују биометријску путну исправу, која важи најмање три месеца након планираног датума за напуштање територије Сан Марина.
Странци који намеравају да на територији Сан Марина бораве дуже од 30 дана, обавезни су да се у наведеном периоду лично пријаве Жандармерији, Одељењу за странце ради издавања дозволе боравка или пребивалишта.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – У Сан Марину не постоје посебни здравствени ризици. Пожељно је поседовање полисе међународног путног здравственог осигурања.

ТРАНСПОРТ – Могуће је возити са српском новом возачком дозволом, уз обавезно поседовање међународне возачке дозволе.

ОСТАЛО – Валута је евро. Плаћање је могуће и у готовом и преко платних картица.
Број телефона за ванредне случајеве је 113, а за хитну помоћ 118.

Контакти:
Приликом боравка у Републици Сан Марино, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Риму, која на нерезиденцијалној основи покрива Сан Марино, путем следећих контакт телефона: + 39 (06) 3260-9159 и + 39 (06) 3211-950 и електронске адресе: amb.roma@mfa.rs и konzularno.rim@mfa.rs