ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна за боравак до 90 дана

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Србије могу да уђу у Сан Марино или транзитирају уз обавезу претходне пријаве Министарству иностраних послова Сан Марина, путем имејла: viaggiareinformati@esteri.sm или телефонски: 00378/549888888. По доласку обавезно је подвргавање серолошком тесту. У случају позитивног резултата лице се подвргава молекуралном тесту и уколико резултат буде позитиван подлеже кућној самоизолацији у трајању од 14 дана.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Између Републике Србије и Републике Сан Марино на снази је безвизни режим. Носиоцима биометријских пасоша Србије није потребна виза за боравак до 90 дана у периоду од шест месеци.
Држављани Републике Србије у Републику Сан Марино могу да уђу уколико поседују биометријску путну исправу, која важи најмање три месеца након планираног датума за напуштање територије Сан Марина.
За боравак дужи од 10 дана обавезно је прибављање дозволе боравка, која може бити: туристичка, посебна или обична.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – У Сан Марину не постоје посебни здравствени ризици. Пожељно је поседовање полисе међународног путног здравственог осигурања.

ТРАНСПОРТ – Могуће је возити са српском новом возачком дозволом, уз обавезно поседовање међународне возачке дозволе.

ОСТАЛО – Валута је евро. Плаћање је могуће и у готовом и преко платних картица.
Број телефона за ванредне случајеве је 113, а за хитну помоћ 118.

Контакти:

Приликом боравка у Републици Сан Марино, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Риму, која на нерезиденцијалној основи покрива Сан Марино, путем следећих контакт телефона: + 39 (06) 3260-9159 и + 39 (06) 3211-950 и електронске адресе: amb.roma@mfa.rs и konzularno.rim@mfa.rs