ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза осим за путовања у пословне сврхе
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза осим уколико не напушта међународну зону транзитног аеродрома а у њој може боравити најдуже 24 часа

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
За дипломатске и службене пасоше виза није потребна за боравак до 90 дана.
У осталим случајевима у ДНР Кореју може сe путовати само организовано. Држављанима Р. Србије, носиоцима обичног пасоша, потребна је виза за ДНР Кореју и потребно ју је прибавити пре доласка у ДНРК. Визу на граничном прелазу при доласку или туристичку пропусницу није могуће добити.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ                                                                                                          

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена ситуација стабилна. Више информација можете пронаћи на сајту Светске здравствене организације.

ТРАНСПОРТ – Међународни аеродром ДНР Кореје је у Пјонгјангу, око 20 км удаљен од града.
У ДНР Кореју се најчешће путује авионом на линији Пекинг – Пјонгјанг. У случају погоршања безбедносне ситуације, треба контактирати Амбасаду Р. Србије у Пекингу.

ОСТАЛО – Национална валута je вон (KPW) . Међутим, сва плаћања у ДНР Кореји за странце су у готовини у страној валути. Jeднако су заступљени УСД, евро и јуан, те није потребно размењивати новац у националној валути, осим у ретким случајевима.  Путничке чекове и кредитне картице није могуће користити. Новац који се уноси, потребно је пријавити.

Контакти
Приликом Боравка у ДНР Кореји, за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Р. Србије у Пекингу, која на нерезиденцијалној основи покрива ДНР Кореју, путем контакт телефона: +8610/ 6532-3516, 6532-3016;  6532-5413, 6532-1693 и електронске адресе: embserbia@embserbia.cn ;