VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza osim za putovanja u poslovne svrhe
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza osim ukoliko ne napušta međunarodnu zonu tranzitnog aerodroma a u njoj može boraviti najduže 24 časa

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Za diplomatske i službene pasoše viza nije potrebna za boravak do 90 dana.
U ostalim slučajevima u DNR Koreju može se putovati samo organizovano. Državljanima R. Srbije, nosiocima običnog pasoša, potrebna je viza za DNR Koreju i potrebno ju je pribaviti pre dolaska u DNRK. Vizu na graničnom prelazu pri dolasku ili turističku propusnicu nije moguće dobiti.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE                                                                                                          

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Zdravstvena situacija stabilna. Više informacija možete pronaći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije.

TRANSPORT – Međunarodni aerodrom DNR Koreje je u Pjongjangu, oko 20 km udaljen od grada.
U DNR Koreju se najčešće putuje avionom na liniji Peking – Pjongjang. U slučaju pogoršanja bezbednosne situacije, treba kontaktirati Ambasadu R. Srbije u Pekingu.

OSTALO – Nacionalna valuta je von (KPW) . Međutim, sva plaćanja u DNR Koreji za strance su u gotovini u stranoj valuti. Jednako su zastupljeni USD, evro i juan, te nije potrebno razmenjivati novac u nacionalnoj valuti, osim u retkim slučajevima.  Putničke čekove i kreditne kartice nije moguće koristiti. Novac koji se unosi, potrebno je prijaviti.

Kontakti
Prilikom Boravka u DNR Koreji, za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi R. Srbije u Pekingu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva DNR Koreju, putem kontakt telefona: +8610/ 6532-3516, 6532-3016;  6532-5413, 6532-1693 i elektronske adrese: embserbia@embserbia.cn ;