ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу у Камбоџу, уз обавезан негативан резултат PCR теста, урађен најкасније 72 сата пре доласка у Камбоџу и потврду о потпуно извршеној вакцинацији.
Пре путовања потребно је да путник извршити резервацију хотела, у ком ће провести 7 дана у карантину (листа хотела у којима се може спровести карантин: SOKHA Phnom Penh Residence - https://sokhahotels.com.kh/phnompenh/, Courtyard by Marriott Phnom Penh - https://www.marriott.com/hotels/travel/pnhcy-courtyard-phnom-penh/, Raffles Hotel Le Royal - https://www.raffles.com/phnom-penh/, SOFITEL Phnom Penh Phokeethra - https://www.sofitel-phnompenh-phokeethra.com/ , Himawari Hotel - http://www.himawarihotel.com/ ).
Такође, неопходно је поседовати здравствено осигурање које покрива трошкове лечења од COVID-19 (прибавља се преко линка: https://www.forteinsurance.com/covid-19-insurance/).

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

За визе и информације потребно је обратити се Амбасади Камбоџе у Београду.

 

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

 

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА –Безбедносна ситуација је стабилна.

ТРАНСПОРТ – Главни аеродром у Пном Пену, главном граду (https://pnh.cambodia-airports.aero/).

ОСТАЛО – Национална валута је риел (1 евро вредео је у фебруару 2021.г. око 4876 риела)

Сајт Туристичке организације Камбоџе је: https://www.tourismcambodia.com/

Контакти
Приликом боравка у Камбоџи, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Џакарти, која на нерезиденцијалној основи покрива Камбоџу, путем следећих контакт телефона: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 и електронске адресе: embjakarta@serbian-embassy.org