VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana od datuma ulaska
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Kambodžu, uz obavezan negativan rezultat PCR testa, urađen najkasnije 72 sata pre dolaska u Kambodžu i potvrdu o potpuno izvršenoj vakcinaciji.
Pre putovanja potrebno je da putnik izvršiti rezervaciju hotela, u kom će provesti 7 dana u karantinu (lista hotela u kojima se može sprovesti karantin: SOKHA Phnom Penh Residence - https://sokhahotels.com.kh/phnompenh/, Courtyard by Marriott Phnom Penh - https://www.marriott.com/hotels/travel/pnhcy-courtyard-phnom-penh/, Raffles Hotel Le Royal - https://www.raffles.com/phnom-penh/, SOFITEL Phnom Penh Phokeethra - https://www.sofitel-phnompenh-phokeethra.com/ , Himawari Hotel - http://www.himawarihotel.com/ ).
Takođe, neophodno je posedovati zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove lečenja od COVID-19 (pribavlja se preko linka: https://www.forteinsurance.com/covid-19-insurance/).

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Kambodže u Beogradu.

 

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

 

KORISNE INFORMACIJE

BEZBEDNOSNA SITUACIJA –Bezbednosna situacija je stabilna.

TRANSPORT – Glavni aerodrom u Pnom Penu, glavnom gradu (https://pnh.cambodia-airports.aero/).

OSTALO – Nacionalna valuta je riel (1 evro vredeo je u februaru 2021.g. oko 4876 riela)

Sajt Turističke organizacije Kambodže je: https://www.tourismcambodia.com/

Kontakti
Prilikom boravka u Kambodži, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Džakarti, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Kambodžu, putem sledećih kontakt telefona: +6221/314-35-60, +6221/314-37-20 i elektronske adrese: embjakarta@serbian-embassy.org