ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Србије могу да уђу у Гану. Почев од 28. марта 2022. године делимично је релаксиран режим уласка у земљу везано за ковид, и то:
Путницима који имају пуну вакцинацију против ковида биће омогућен улазак у земљу на свим прелазима, без до сада обавезног негативног PCR-теста обављеног уочи пута. Пуна вакцинација подразумева примљене две дозе вакцине АстраЗенека, Фајзер, Модерна или Спутник, или једну примљену дозу Џонсон и Џонсон.
Путници који нису вакцинисани морају да имају негативан PCR-тест обављен пре пута, не старији од 48 сати. Од њих се очекује да о свом трошку ураде и антигенски тест по доласку на међународни аеродром у Акри, где ће им бити понуђена вакцинација. Цена антигенског теста износи 150 УСД и треба је платити онлајн унапред. Деца до пет година старости се не тестирају. Резултат теста се добија за 30 минута. Лица у транзиту, која не напуштају аеродром нису у обавези да се тестирају.
Копнени гранични прелази Гане отворени су за све путнике.
Пре поласка путници су дужни се пријаве електронским путем на сајту:  https://myfrontierhealthcare.com/home/ghana.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Држављани Р. Србије могу да уђу у Гану. Потребно је да поседују одговарајућу визу.

 

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

 

Контакти:

Приликом боравка у Гани, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Абуџи, Нигерија (адреса: 11, RioNegroClose, Maitama, Abuja), која на нерезиденцијалној основи покрива Гану, путем следећег контакт телефона: +234 805 973 8141, +234 805 973 81 45 и електронске адресе: serbconsabuja@gmail.com