VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Srbije mogu da uđu u Ganu. Počev od 28. marta 2022. godine delimično je relaksiran režim ulaska u zemlju vezano za kovid, i to:
Putnicima koji imaju punu vakcinaciju protiv kovida biće omogućen ulazak u zemlju na svim prelazima, bez do sada obaveznog negativnog PCR-testa obavljenog uoči puta. Puna vakcinacija podrazumeva primljene dve doze vakcine AstraZeneka, Fajzer, Moderna ili Sputnik, ili jednu primljenu dozu Džonson i Džonson.
Putnici koji nisu vakcinisani moraju da imaju negativan PCR-test obavljen pre puta, ne stariji od 48 sati. Od njih se očekuje da o svom trošku urade i antigenski test po dolasku na međunarodni aerodrom u Akri, gde će im biti ponuđena vakcinacija. Cena antigenskog testa iznosi 150 USD i treba je platiti onlajn unapred. Deca do pet godina starosti se ne testiraju. Rezultat testa se dobija za 30 minuta. Lica u tranzitu, koja ne napuštaju aerodrom nisu u obavezi da se testiraju.
Kopneni granični prelazi Gane otvoreni su za sve putnike.
Pre polaska putnici su dužni se prijave elektronskim putem na sajtu:  https://myfrontierhealthcare.com/home/ghana.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Državljani R. Srbije mogu da uđu u Ganu. Potrebno je da poseduju odgovarajuću vizu.

 

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

 

Kontakti:

Prilikom boravka u Gani, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Abudži, Nigerija (adresa: 11, RioNegroClose, Maitama, Abuja), koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Ganu, putem sledećeg kontakt telefona: +234 805 973 8141, +234 805 973 81 45 i elektronske adrese: serbconsabuja@gmail.com