ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна до 90 (деведесет) дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна до 90 (деведесет) дана
Напомена:  

 
 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Р. Србије могу да уђу на Барбадос с тим што је неопходно да попуне формулар о уласку и изласку најкасније 24 часа пре пута. Формулар се може наћи и поднети на www.travelform.gov.bb. Потребан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата. Уколико се не поседује тест, исти ће се урадити на аеродрому.
Особе које долазе из земаља високог ризика без теста, биће приморане да резултат чекају на аеродрому. Особе из земаља средњег ризика без теста, резултат теста чекају у свом смештају. Особе из земаља ниског ризика без теста, које нису путовале у периоду од 21 дана у земље високог ризика, могу приложити негативан тест не старији од 7 дана. Висину ризика земаља одређује седмична листа Светске здравствене организације о броју заражених.
Наведено важи и за транзит.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Носиоцима српских пасоша није потребна виза за боравак до 30 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена заштита је боља него у осталим земљама у региону. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, дијареја, Чикунгунја и Денга грозница. Путно осигурање је потребно.
Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/brb/ 

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Барбадос није безбедносно опасна земља, али се препоручује уобичајени опрез као нпр. избегавање неосветљених простора, избегавање куповине накита и сл. на улици, препоручује се шетња у групи и сл.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз обавља се аутобусима, таксијима и приватним комбијима који су углавном безбедни.
За држављане Р. Србије потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Барбадос долар (BBD)

Контакти:

Приликом боравка на Барбадосу за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. WashingtonD.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Барбадос, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org