VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna do 90 (devedeset) dana
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna do 90 (devedeset) dana
Napomena:  

 
 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani R. Srbije mogu da uđu na Barbados s tim što je neophodno da popune formular o ulasku i izlasku najkasnije 24 časa pre puta. Formular se može naći i podneti na www.travelform.gov.bb. Potreban je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Ukoliko se ne poseduje test, isti će se uraditi na aerodromu.
Osobe koje dolaze iz zemalja visokog rizika bez testa, biće primorane da rezultat čekaju na aerodromu. Osobe iz zemalja srednjeg rizika bez testa, rezultat testa čekaju u svom smeštaju. Osobe iz zemalja niskog rizika bez testa, koje nisu putovale u periodu od 21 dana u zemlje visokog rizika, mogu priložiti negativan test ne stariji od 7 dana. Visinu rizika zemalja određuje sedmična lista Svetske zdravstvene organizacije o broju zaraženih.
Navedeno važi i za tranzit.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Nosiocima srpskih pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Zdravstvena zaštita je bolja nego u ostalim zemljama u regionu. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, dijareja, Čikungunja i Denga groznica. Putno osiguranje je potrebno.
Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/brb/ 

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Barbados nije bezbednosno opasna zemlja, ali se preporučuje uobičajeni oprez kao npr. izbegavanje neosvetljenih prostora, izbegavanje kupovine nakita i sl. na ulici, preporučuje se šetnja u grupi i sl.

TRANSPORT – Javni prevoz obavlja se autobusima, taksijima i privatnim kombijima koji su uglavnom bezbedni.
Za državljane R. Srbije potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Barbados dolar (BBD)

Kontakti:

Prilikom boravka na Barbadosu za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. WashingtonD.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Barbados, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org