ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављанима Р. Србије је дозвољен улазак и транзит преко Антигве и Барбуде уколико поседују негативан PCR тест, не старији од седам дана. Путници који долазе бродовима могу бити подвргнути карантину уколико то процене лучке власти. Тест није потребан за децу млађу од 12 година.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

За носиоце српских пасоша потребна је виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/atg/ 
Здравствена заштита је далеко испод стандарда Европе и Америке. Путно осигурање је потребно.Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Лајмска болест, дијареја, Денга грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Антигва и Барбуда нема високу стопу криминала. Уобичајена опрезност се саветује, јер се дешавају провале и друга тежа кривична дела, али уз мере уобичајеног опреза нема веће опасности по туристе.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз се обавља таксијима и мини бусевима. Треба обратити пажњу да се користе само званично регистрована возила, као и да се цена вожње уговара унапред. Потребан је опрез, јер возачи покушавају да изнуде више новца од договорене суме.
За српске држављане потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Источно карипски долар (East Caribbean dollar-EC$)

Контакти:

Приликом боравка на Антигви и Барбудиза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Антигву и Барбуду, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org