VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljanima R. Srbije je dozvoljen ulazak i tranzit preko Antigve i Barbude ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od sedam dana. Putnici koji dolaze brodovima mogu biti podvrgnuti karantinu ukoliko to procene lučke vlasti. Test nije potreban za decu mlađu od 12 godina.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Za nosioce srpskih pasoša potrebna je viza.

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/atg/ 
Zdravstvena zaštita je daleko ispod standarda Evrope i Amerike. Putno osiguranje je potrebno.Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Lajmska bolest, dijareja, Denga groznica.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Antigva i Barbuda nema visoku stopu kriminala. Uobičajena opreznost se savetuje, jer se dešavaju provale i druga teža krivična dela, ali uz mere uobičajenog opreza nema veće opasnosti po turiste.

TRANSPORT – Javni prevoz se obavlja taksijima i mini busevima. Treba obratiti pažnju da se koriste samo zvanično registrovana vozila, kao i da se cena vožnje ugovara unapred. Potreban je oprez, jer vozači pokušavaju da iznude više novca od dogovorene sume.
Za srpske državljane potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Istočno karipski dolar (East Caribbean dollar-EC$)

Kontakti:

Prilikom boravka na Antigvi i Barbudiza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Antigvu i Barbudu, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org