Студенти државних универзитета завршили тромесечну праксу у МСП

30. мај 2022.
Министар спољних послова Никола Селаковић обратио се данас студентима који су завршили обављање тромесечне стручне праксе у Министарству спољних послова.

Министар је изразио задовољство што је овај пројекат започет најпре иницијативом Министарства спољних послова, а потом и Владе Републике Србије.

Селаковић је подсетио да је стручну праксу обављало 63 студента, заједно са четворо колега који су се касније придружили на основу владиног пројекта.

Такође, министар је нагласио да је 25 студената исказало жељу да продужи стручну праксу за још три месеца.

Селаковић је подвукао да је министарство у међувремену обезбедило сагласност владе за расписивање конкурса за пријем приправника, чиме се студентима пружа шанса да започну каријеру у МСП.

Према његовим речима, студенти који су обавили праксу добиће уверење које им  у будућности може бити добра основа за заснивање радног односа.

„Посебно ми је драго што међу вама имамо колегинице и колеге са Универзитета у Косовској Митровици, Нишу, Крагујевцу, Новом Саду што даје наду да је наш позив и даље привлачан, да мотивише људе да се образују за будуће дипломате и да једног дана наставе рад дајући свој допринос борби за очување државних и националних интереса и изградњи Србије“, рекао је министар.

Селаковић је захвалио менторима на посвећености коју су показали у преношењу својих знања и вештина, препознавши стручну праксу као прилику за подмлађивање Министарства спољних послова.