Старовић и Фрагојанис о унапређењу економске сарадње Србије и Грчке

15. нов 2021.
Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић састао се са Костасом Фрагојанисом, замеником грчког министра иностраних послова задуженим за економску дипломатију.

Саговорници су констатовали да је ова посета, која је уследила свега неколико дана након званичне посете министра Селаковића Атини, још једна потврда одличних билатералних односа.

Старовић и Фрагојанис су разговарали о ситуацији у региону, изразивши посвећеност регионалној стабилности и сарадњи, посебно кроз унапређење економских односа и инфраструктурног и енергетског повезивања.

У том контексту државни секретар  Старовић је истакао значај иницијативе „Отворени Балкан,“ којом, како је указао, Србија, Северна Македонија и Албанија желе да граде економску перспективу региона и која је отворена за све партнере са западног Балкана.

Такође, на састанку је разговарано  о припремама за одржавање Четвртог састанка  Високог савета за сарадњу Србије и Грчке у Београду.

Такође, заменик министра Костас Фрагојанис састао се и са в.д. помоћника министра спољних послова за економску дипломатију Мирославом Кнежевићем са којим је разговарао о унапређењу и диверзификацији билатералне економске сарадње, као и повећању грчких инвестиција у нашу земљу.