Селаковић честитао национални дан Француске

14. јул 2021.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је честитку министру за Европу и спољне послове Жан-Иву Ле Дријану поводом националног дана Француске.

У честитки шефа српске дипломатије наводи се да Пад Бастиље, није само национални празник Француске, већ и празник свих слободарских народа, међу којима је увек био и српски народ, као и да су наше везе овенчане успесима у борби за слободу и једнакост.

„Из историјских веза наше две земље, створени су темељи за успешну и свестрану билатералну сарадњу. Уверен сам да ће се и у наредном периоду односи и сарадња између Републике Србије и Републике Француске, како на билатералном тако и на мултилатералном плану, још успешније развијати у обостраном интересу“, наводи се у честитки.

Такође, министар је изразио наду да ће Француска наставити да уважава напоре које Србија улаже у реформе у области владавине права, у циљу будућег чланства у Европској унији, као и посвећеност вредностима Међународне организације Франкофоније, у жељи да у што скоријем периоду постане њен пуноправни члан.

Селаковић је упутио најбоље жеље Француској за опоравак од последица пандемије корона вируса, изразивши уверење да ће Француска из ових тешкоћа изаћи јача и спремнија за борбу против глобалних изазова са којима се суочава цивилизација.