Шефови дипломатије Грчке и Kипра у Храму светог Саве са министром Селаковићем

05. апр 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић са шефовима дипломатија Грчке и Kипра Николасом Дендијасом и Никосом Христодулидисом обишао је данас Храм светог Саве и упознао их са детаљима градње и унатрашњим изгледом највећег православног храма на Балкану.

Високу делегацију примили су представници СПЦ-а, а грчки и кипарски гости су већ на уласку показали интересовање за сваки детаљ у Храму.

Шефови дипломатија нису крили одушевљење мозаиком који се простире на површини од 15.000 квадратних метара, а министар Дендијас је утиске прокементарисао речима да је одушевљен и да храм, а посебно мозаик изгледају спектакуларно.

На крају посете храму, представници СПЦ даровали су госте, на чему се посебно захвалио министар спољних послова Kипра Никос Христодулидис.

 

Делегација Грчке посетила компанију „Ал Дахра Србија‟

Министри спољних послова и руралног развоја и хране Грчке Николас Дендијас и Спилиос Ливанос посетили су данас поподне, у пратњи шефа српске дипломатије Николе Селаковића компанију „Ал Дахра Србија‟ у Падинској Скели.

Гости из Грчке и Kипра показали су интересовање за размену искустава са „Ал Дахром", која је власник имовине Пољопривредне корпорације Београд (ПKБ), као и за заједничке инвестиције у пољопривреди.

Mинистар пољопривреде Бранислав Недимовић састао се са Ливаносом раније и том тим поводом пренео да су Грчке компаније заинтересоване за улагање у Србију.

Раније данас, шефови дипломатија Србије, Грчке и Kипра одржали су трилатерални састанак на коме су разговарали о јачању сарадње трију држава, као и европској будућности наше земље. Постигнут је договор да сваких шест месеци одржавају такве састанке, као и да ће следећи бити одржан у Солуну.

Шеф српске дипломатије испратио је вечерас на аеродрому „Никола Тесла‟ министре иностраних послова и високе делегације две земље, који су завршили  посету нашој земљи.