Министар Дачић са МИП Брунеја Дарусалама на маргинама 43. Самита АСЕАН

04. сеп 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић састао се данас на маргинама 43. Самита Асоцијације нација југоисточне Азије (АСЕАН) у Џакарти са министром иностраних послова Брунеја Дарусалама Дато Ериван Пехин Јусофом.

Двојица министара разговарали су о интензивирању политичког дијалога између Србије и Брунеја, уз реализацију посета на високом и највишем нивоу, у циљу јачања квалитетне и обострано корисне сарадње наше две земље у билатералним и мултилатералним оквирима.

Шеф српске дипломатије изразио је захвалност министру Дато Ериван Пехин Јусофу на подршци коју нам Брунеј Дарусалам пружао у вишегодишњим настојањима да приступимо Уговору о пријатељству и сарадњи у југоисточној Азији (ТАЦ), уз интерес за даље јачање сарадње у тим оквирима.

Саговорници су изразили интерес за подстицање и развој привредне сарадње, укључујући повећање обима трговинске размене, као и развој сарадње у другим областима од обостраног интереса (пољопривреда, просвета, спорт, полиција, ИТ).