Министар Дачић разговарао са алжирским амбасадором о посети МИП Алжира

14. јун 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Народне Демократске Републике Алжир у Републици Србији Фатаха Махраза.

У срдачној атмосфери, саговорници су разговарали о предстојећим билатералним активностима и планираној посети алжирског министра иностраних послова и дијаспоре Ахмеда Атафа Републици Србији.

Констатовано је да би посета била добра прилика да се достигнути ниво свеукупних билатералних односа одржи и да се они даље унапређују у свим областима од обостраног интереса.

Шеф српске дипломатије је истакао да високо ценимо принципијелни став пријатељског Алжира у погледу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. „Косова“, чиме се пружа принципијелна и конзистентна подршка очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије.

У разговору је изражен интерес и за наставак економске сарадње која у претходним годинама бележи успон. Шеф српске дипломатије Ивица Дачић је изразио наду да ће планирана посета министра иностраних послова и дијаспоре Алжира позитивно утицати и на економску размену Србије и Алжира.