Дачић уручио Јокићу признање за промоцију угледа Србије у свету

28. авг 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић уручио је најбољем кошаркашу света и овогодишњем шампиону НБА лиге Николи Јокићу признање за промоцију угледа Србије у свету, које му је додељено раније на свечаности поводом обележавања Дана српске дипломатије.

У срдачном разговору са Николом Јокићем, министар Дачић је изразио задовољство што има прилику да му лично уручи ово признање и захвалио му што део својих успеха посвећује својој земљи.

Дачић је истакао да ће држава знати да цени напор и успехе наших људи на светској сцени, било да се баве спортом, уметношћу или било којим послом у којем ће надмашити наше националне оквире и пронети добар глас о Србији широм света, додајући да је то наш дуг и обавеза према њима који чине много за дипломатију и углед своје земље.

Ово признање министарство спољних послова додељује нашим истакнутим појединцима који промовишу углед Србије у свету кроз своју професију. Од спортиста, пре Николе Јокића, признање поводом Дана српске дипломатије добио је Новак Ђоковић 2020. године.